4005 Termanto Şapİç & Dış Cephe Yalıtım Şapı

4005

Düzgün yüzey bitişi ısı, yangın, su, ses yalıtımı sağlayan hazır sıva; Hidrolik bağlayıcı, doğal yollardan oluşan silis esaslı volkanik kayacıklar içeren, uygulama yüzeyinin nefes almasını sağlayan, şap formunda iç & dış cephe yalıtım şapıdır.

► Çimento Esaslı
► İç ve Dış Mekanlarda
► Suya ve Dona Dayanıklı
► Zaman ve İşçilik Tasarrufu
► Kolay Uygulanır
► Isı, Yangın, Su, Ses Bariyeri

> Gri / Beyaz
> Bayındırlık Poz No:

• Isı, yangın, su, ses yalıtımı istenilen yapıların zeminlerinde kullanılır.

• Sadece su ile karıştırılır.
• Son derece pürüzsüz bir yüzey elde edilir.
• Polimer takviyelidir, astarsız yüksek aderans sağlar.
• Büzüşmesizdir.
• Suya, dona ve kötü hava şartlarına dirençlidir.
• Çabuk priz alır ve çatlamaz.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Uygulama yapılacak yüzey toz, yağ ve kirden arındırılır. Yüzeyde gevşek zemin varsa sağlam beton yüzeye kadar temizlenmelidir. Uygulanacak 4005 Termanto Şap’ın kalınlığını belirleyecek çıtalar uygun aralıklarla çakılarak anolar oluşturulur.

b) Ürün Hazırlığı:
4005 Termanto Şap’ın homojen karışımı için, ambalajın tamamı bir seferde kullanılır. Kullanılacak alanın büyüklüğüne göre karışım betonyer, şap makinesi veya düşük devirli mikserle yapılır. Mikserde harç tipi uç kullanılır. Temiz bir karışım kabına 13-15 lt su konur ve üzerine 20 kg malzemenin tamamı dökülerek bütün topaklar kayboluncaya kadar, karıştırıcı yardımıyla iyice karıştırılır. Toplam karıştırma süresi 5 dakikadır. Yaklaşık 5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye süreyle karıştırılır. Malzeme kullanıma hazırdır.

c) Astar:
Çok amaçlı astar, m² ‘ye 100 gr olacak şekilde fırça ile uygulanmalıdır. Astar kuruduğunda, çizilmez, transparan bir film tabakası elde edilir. Geçirimli yüzeyler iki defa astarlanmalıdır. İkinci tabaka astar, ilk tabakadan sonra, astar, m² ‘ye 100 gr olacak şekilde 1/1 oranında sulandırılarak uygulanmalıdır.

d) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Kıvamında hazırlanmış 4005 Termanto Şap, anolar arasına elle veya sıva pompası ile enaz 2 cm –en fazla 20 cm olarak uygulanır ve bir mastar yardımı ile bastırılmadan mastarlanır. 4005 Termanto Şap’ın ilk priz süresi dolduğu zaman anolar çıkartılır ve boşluklar 4005 Termanto Şap ile doldurulur. 4005 Termanto Şap kuruduktan sonra belirli aralıklarla derz kesme makinesi ile 4-5 mm derz kesim işlemi yapılmalıdır. Derzlerin arası uygun bir derz dolgu seçilerek doldurulmalıdır.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.