1017 BlockerGazbeton Yapıştırıcısı

1017

Yüksek performanslı, dış mekanlarda, yatay ve düşey yüzeylerde kullanılabilen, çimento esaslı, tek bileşenli, suya ve dona dayanıklı, elyaf katkılı, yüksek stabilite sağlayan, gaz beton örgü harcıdır.

► Çimento Esaslı
► İç ve Dış Mekanlarda
► Suya, Dona Dayanıklı
► Kolay Taraklanır
► Zaman ve İşçilik Tasarrufu
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Gri
> Bayındırlık Poz No: 04.478

• Gaz beton tuğla yapıştırmasında,
• Pres tuğla yapıştırmasında,
• Bims blok yapıştırılmasında,
Kullanılır.

• Yüksek yapışma mukavemetine sahiptir.
• Kolay taraklanabilir.
• Zaman ve işçilikten tasarruf sağlar.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Uygulama öncesinde gaz beton, bims ve pres tuğla bloklar kontrol edilmeli, ıslak olan varsa kuruması beklenmelidir. Gaz beton bloklar duvar örülmeden önce gaz beton testeresi ile istenilen ölçüde kesilir. Çok gözenekli yüzeylerde ve sıcak havalı uygulamalarda (Yüzey sıcaklığı +25 °C üzerinde ise) uygun sıcaklık için yüzey nemli olacak şekilde önceden ıslatılmış olmalıdır. Böylelikle yapıştırıcının suyunu hızlı kaybetmesi önlenmiş olacaktır.

b) Ürün Hazırlığı:
1 Torba (25 kg) 1017 Blocker 6-6,5 kg su içerisine yavaş bir şekilde ilave edilerek macun kıvamına gelene kadar 400- 600 devir/dk.’lık karıştırıcı ile 5 dk. karıştırılır. Hazırlanan karışım 5 dk. dinlenmeye bırakılır, daha sonra tekrar karıştırılarak uygun mala ile yüzeye sürülür. Uygun taraklama yapılır. Duvar yüzeyinin düzgün olması için, yatay ve düşey derzlerin düzgünlüğü lastik çekiç kullanılarak sağlanabilir. Özellikle ilk sıranın çok düzgün olması gereklidir. Malzeme yüzeye mala ile çekilip taraklama yapıldıktan sonra hava sıcaklığına ve malzemenin kullanıldığı iklim koşullarına göre yapıştırılmalıdır. Bu tür durumlarda yapıştırıcı üzerine parmakla bastırılır ve yapıştırıcı yüzeyi kontrol edilir. Malzeme parmaklara bulaşırsa yapıştırma işlemine devam edilir. Aksi halde yapıştırma işlemine son verilmeli ve kurumuş yapıştırıcı malzemesi yüzeyden kazınıp alınarak yeni yapıştırıcı yüzeye uygulanmalıdır. Uygulama sonrası kullanılan tüm alet ve ekipmanlar harç kurumadan su ile temizlenmelidir. Uygulama öncesi ve uygulama esnasında üreticinin ambalaj üzerinde yazılı bilgileri dikkate alınmalıdır. Gaz beton, bims blok ya da delikli tuğla yüzeylere sıva uygulamak için Termatect Hazır Sıvasını inceleyin.

c) Uygulama Yöntemi:
Hazırlanan harç, uygun diş boyutuna sahip taraklı mala veya mala ile yüzeye yayılır. Hazırlanan harç gazbeton üzerine 5 dk içinde yapıştırılmalıdır. Bu süre geçmiş ise harç yüzeyden ve kaplamalardan kazınıp atılmalıdır. Örülen tuğlalar üstten ve yandan tokmaklanarak ipe ve mastara uygun hale getirilmelidir. Verilen sarfiyat miktarı teorik olup, uygulama sıcaklığına, gazbeton tuğla ebadına, yüzeye ve işçiliğe bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Sarfiyat kontrolü için numune uygulaması yapılmasını tavsiye ederiz.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.