5003 Sıva Art SSaten Sıva

5003

Yüzey hatalarını son katta tamamen gideren, boya öncesi, iç mekanlarda, duvar ve tavanda kullanılabilen, beyaz çimento esaslı, tek bileşenli, alçı ve alçı bazlı malzemelere göre yüksek aderans ve dayanıklılığa sahip, çatlama yapmayan, Suya ve neme karşı dayanıklı, boya tüketimini düşüren sıvama malzemesidir.

► Beyaz Çimento Esaslı
► Mala ile Uygulanabilir
► Suya ve Neme Dayanıklıdır
► Yüksek Yapışma Gücü
► Zaman ve İşçilikten Tasarruf Sağlar
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Beyaz
> Bayındırlık Poz No: 04.476/D

• İç ve dış mekanlarda, siyah yüzeylerin üzerine, yüzeyleri boya öncesi pürüzsüz hale getirmek için duvar ve tavanlarda kullanılır.

• Estetik görünüm sağlar.
• Yüzeyi boyaya hazırlar.
• Yüzey ile yüksek aderans sağladığından dökülme yapmaz, bağ dayanımı yüksektir.
• Yüksek performanslıdır, çatlama yapmaz.
• Kolay hazırlanır ve uygulanır.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
5003 Sıva Art S uygulanmadan önce yüzeyde çimento esaslı sıva uygulanmalıdır. Yüzey kuru, temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı, yağ, kir veya yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli, harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Uygulama yüzeyi gerekli ise su ile nemlendirilmelidir. Yüzey temizliğinden sonra, yapışma mukavemetinin artırılması ve yüzey emiciliğinin dengelenmesi için yüzey Termatect astar ile tek kat olarak astarlanmalı ve 1 – 2 saat kurumaya bırakılmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
20 kg 5003 Sıva Art S (Beyaz) yaklaşık 6,5 – 7,5 It temiz su içine yavaşça katılarak, düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan harç 5 -10 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1 – 2 dakika karıştırılarak kullanılır. Kaptaki karışım 2 – 3 saat içinde tüketilmelidir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Uygulama çelik mala yardımı tüm yüzeylere eşit kalınlıkta uygulanmalıdır. Sıva uygulama sonrası suyunu atınca, yüzey tirfillenmeli ve nemli bir sünger ile son düzeltmeler yapılmalıdır. Tamamen kuruduğunda düzgün bir yüzey elde edilemediği durumlarda gerekli yerlerde zımparalama işlemi uygulanmalıdır. Uygulama kalınlığı tek katta 1 – 3 mm arasında olmalıdır. Uygulama Önerileri Uygulama sonrasında yüzey 2 – 3 gün nemlendirilmelidir. Tam kuruma süresi sonrasında zımpara ile düzeltme yapılmalıdır. Boya, hazır renkli sıva, serpme sıva veya dış cephe kaplaması uygulanmış yüzeyler ve alçı yüzeylere uygulanmamalıdır.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.