4002 Termanto PlastIsı Yalıtım Levhası Sıva Harcı (Elyaflı)

4002

Yüksek esneklik ve tutunma gücüne sahip, nefes alabilen, olumsuz hava koşullarına, suya ve darbelere dayanıklı, elyaf takviyeli, ısı yalıtım sıvama harcıdır.

► Çimento Esaslı
► İç ve Dış Mekanlarda
► Suya ve Dona Dayanıklı
► Elyaf Takviyeli
► Kolay Uygulanır
► Zaman ve İşçilik Tasarrufu

> Gri
> Bayındırlık Poz No: 04.481

• İç ve dış mekanlarda,
• Isı yalıtım levhalarının (ekspande polistren – EPS ve ekstrude polistren – XPS, taşyünü, poliüretan levha vb) sıvanmasında kullanılır.

• Kolay uygulanır, mükemmel yapışma sağlar.
• Suya ve dona dayanıklıdır.
• Sıcaklık değişikliklerinden etkilenmez.
• Esnektir.
• Yüksek stabilite sağlar, sarkma ve çatlama yapmaz.
• Su buharı geçirimli olup, yüzeyin nefes almasını sağlar.
• Üzerine direkt olarak boya uygulanabilir.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Uygulama yüzeyi ve levhalar sağlam olup toz, yağ, katran, zift, boya, silikon, kür malzemesi, deterjan ve kalıp yağları gibi yapışmayı önleyici maddelerden temizlenmiş olmalıdır. Sıvanacak levhalar sağlam ve yerine iyice oturmuş olmalı ve aralarındaki boşluklar Çok Amaçlı Poliüretan Köpük ile veya aynı malzeme ile kapatılmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
25 kg 4002 Termanto Plast Isı Yalıtım Levhası Sıvama Harcı – Elyaf Katkılı (Kalın) yaklaşık 6 – 7 It temiz su içine katılarak tercihen düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan harç 5 -10 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1 – 2 dakika karıştırılarak kullanılır. Kaptaki karışım 2 saat içerisinde tüketilmelidir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Isı yalıtım levhasının dübellenmesinden en az 24 saat sonra levhaların üzerine mala ile yaklaşık 2 – 3 mm kalınlığında birinci kat sıva uygulanır. Uygulanmış harç daha yaş iken, Sıva Filesi yukarıdan aşağıya bastırılıp gerilerek harcın içine gömülür. Yaklaşık 6 saat sonra yüzey nemlendirilerek ikinci kat sıva (2 – 3 mm kalınlığında) ile file üzeri örtülür ve boya için düzgün hale getirilir. Çatlamayı önlemek için file, birleşme yerlerinde 10 cm üst üste bindirilir. Boya için hava şartlarına ve uygulama kalınlığına göre 2 – 3 gün beklemek gerekir. Uygulama tamamlandıktan sonra hava sıcaklığı yüksek ise yüzeyi çimento prizini alana kadar nemlendiriniz.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.