3015 SikalemLikit Kristalize Su Yalıtım Malzemesi

3015

Beton ve harç için normal priz alan su geçirimsizlik katkısı. Beton veya harç karışımındaki çimento ve kum ile reaksiyona girerek kapiler boşluklar ve gözenekleri dolduran, kullanıma hazır su geçirimsizlik katkısıdır.

► Su Geçirimsizlik Katkısı
► Normal Priz Alır
► Kullanıma Hazır
► Kristalize
► Ekonomik
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Sarı
> Bayındırlık Poz No: 04.613/A

• Tüneller
• Temeller
• Menfezler
• Kanallar
• Su depoları
• Kontrol galerileri
• Menholler
• Yüzme havuzları

• Kullanıma hazır ve pratiktir
• Ekonomik bir yalıtım malzemesidir
• Harcın priz süresine ve dayanımlarına etki yapmaz

a) Yüzey Hazırlığı:
Beton yüzeyler tel ile aşındırma, kum püskürtme metodu gibi metotlar kullanılarak pürüzlendirilmeli veya çentik açılmalı ve varsa yüzeyde bulunan aksesuar, bağlantı parçaları vb. ekipmanlar sökülmelidir. Çatlaklar, gözenekli alanlar ve kabarmalar yüzeyden uzaklaştırılarak yüzey iyileştirilmelidir. Su sızıntıları Çabuk Priz Alan Su Geçirimsizlik Katkısı ürünü ile durdurulmalı veya su seviyesi düşürülmelidir. İlk kat uygulamasından önce bulamaç kıvamında astar tabakası uygulanmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
Kullanmadan önce ürünü çalkalayınız. 1 birim 3015 Sikalem 10 birim temiz su ile temiz bir kapta iyice karıştırınız. Daha iyi sonuç elde edebilmek için öncelikle eşit miktarda 3015 Sikalem ile suyun karıştırılması daha sonra suyun geri kalan kısmının ilave edilmesi önerilmektedir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Duvarlar: Akıcı bir kıvam elde edilinceye kadar karıştırılmış harcı, her kat 6 mm kalınlıkta olacak şekilde çelik mala ile uygulayınız. İkinci katı, birinci kat sertleşmeye başladıktan sonra (genellikle 4-5 saat) uygulayınız. İkinci katın, eğer dört kat uygulama yapılacak ise üçüncü katın uygulamasının ardından son kat kaplamanın tutunmasını artırmak amacıyla sadece su ile hazırlanmış ‘ince’ bir harç tabakası uygulayınız. Daha iyi yapışma dayanımları elde etmek için pürüzlendirme amaçlı olarak ara katlar kazınmamalıdır. Son kat uygulaması yüzeyde şerbet kalıntıları oluşmaması için tahta mala ile yapılmalıdır.
Birinci kat (1 : 1): Kuru karışım hacimce aynı miktarlarda çimento ve kum (3 mm elekten geçen) içermelidir. Daha sonra 3015 Sikalem karışım ilave edilir ve karıştırılır.
İkinci kat (1 : 1,5): 1:1,5 oranında çimento, kum (3 mm elekten geçen) karışımı hazırlayıp 3015 Sikalem karışımı ekleyiniz.
Üçüncü kat (1 : 2,5): Kuru karışım oranı 1:2,5 (çimento,kum) olmalıdır. 3015 Sikalem karışımı ilave edip karıştırınız.
Bitirme katı (1 : 1): (İkinci veya üçüncü kat üzerine) Kuru karışım 1:1 oranında (hacimce) çimento:kum içermeli ve 3015 Sikalem ilave edilmeden üretilen harç tahta mala ile uygulanmalıdır. En iyi sonuçları elde edebilmek için çimento taze Portland çimentosu olmalıdır. Kum; temiz, köşeli ve 3 mm’den küçük irlikte olmalıdır. Yumuşak ve yuvarlak taneli kumlar kullanışlı değildir.
Döşemeler: Astar (Su, Latex, kum, çimento) uygulaması ile birlikte normal olarak iki kat fırça ile yapılan uygulama aşağıdaki gibidir;
Yapıştırma katı (1 : 1): Kuru karışım çimento ve kum, 3015 Sikalem karışım ilave edildikten sonra plastik bir kıvam elde edilene kadar karıştırınız.
Asıl zemin katı (1 : 2,5): Karışımı, yarı kuru halde iken 28 mm’den daha ince olmayacak şekilde hala ıslak olan yapıştırma katının üzerine seriniz ve nem yüzeye yükselene kadar tokmaklayınız. Yüzeyi ahşap mala ile düzeltiniz.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.