5002 Sıva Art MSMakine Sıvası (Elyaflı)

5002

Beton ve brüt beton gibi yüzeylerde, boya ve dekoratif kaplamalar öncesinde pürüzsüz bir yüzey elde etmek için, iç ve dış mekanlarda kullanılabilen, ince / kalın, çimento esaslı, tek bileşenli makine ile uygulanabilen sıva harcıdır.

► Çimento Esaslı
► Elyaf Takviyeli
► Makine ile Uygulanabilir
► Yüksek Yapışma Gücü
► Zaman ve İşçilikten Tasarruf Sağlar
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Gri / Beyaz
> Bayındırlık Poz No: 04.476/D

• İç ve dış mekanlarda astarlı beton yüzeyler ve astarlı gazbeton, her türlü kaba sıva uygulanmış duvar ve tavanlarda kullanılır.

• Pürüzsüz bir yüzey sağlar.
• Beyaz renkli olduğundan boya yapmadan kullanılabilir.
• Binanın genel görünümünü olumlu etkiler.
• Boya tüketimini düşürür.
• Zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar.
• Yüzey ile yüksek aderans sağladığından, kara sıvaya oranla geri düşme kaybı daha az bir uygulama sağlar.
• Yüksek aderans ve stabilite sağlar, sarkma yapmaz.
• Fabrikasyon bir harç olduğu için kara sıvaya göre kalite sürekliliği sağlar.
• Kara sıvaya oranla dış mekan şartlarına daha fazla dayanıklıdır.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yüzey kuru, temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı, yağ, kir veya yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli, harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Derinliği 1 cm’den fazla olan yüzey hatalarının tamiratı, uygulamadan 6 – 8 saat önce Termatect Tamir Harçları ile yapılmalıdır. Yapısal tamir harcı kullanılması gereken durumlarda Termatect Yapısal Tamir Harçları kullanılmalıdır. Uygulama yüzeyi gerekli ise su ile nemlendirilmelidir. Yüzey temizliğinden sonra, yapışma mukavemetinin artırılması ve yüzey emiciliğinin dengelenmesi için yüzey Termatect Çok Amaçlı Astar ile tek kat olarak astarlanmalı ve 1 – 2 saat kurumaya bırakılmalıdır. Gazbeton yüzeylere uygulama yapılmadan önce Termatect Çok Amaçlı Astar uygulaması yapılarak, yüzeyin su emiciliği azaltılmalıdır. Brüt beton yüzeylerde uygulamaya geçilmeden önce yapışma mukavemetinin artırılması için yüzey Termatect Brüt Beton Astarı ile tek kat olarak astarlanmalı ve minimum 3 saat kurumaya bırakılmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
35 kg Termatect İnce Sıva (Gri-Beyaz) yaklaşık 8-9 lt temiz su içine katılarak tercihen düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan harç 5-10 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1-2 dakika karıştırılarak kullanılır. Kaptaki karışım 2-3 saat içinde tüketilmelidir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Uygulama çelik mala veya makine yardımı ile yapıldıktan sonra, yüzey mastarla düzgünleştirilmelidir. Uygulama kalınlığı 2 mm ile 7 mm arasında olmalıdır. Sıva uygulama sonrası suyunu atınca, yüzey tirfillenmeli ve nemli bir sünger ile son düzeltmeler yapılmalıdır.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.