8005-01 Terma Floor SelfSelf Leveling, Tesviye Şapı

8005

Çimento esaslı, yüzeydeki bozuklukları ve istenmeyen pürüzleri ortadan kaldıran, kendiliğinden yayılan (Self leveling), zemin tesviye ve parke altı dengeleme şapıdır.

► Çimento Esaslı
► Kendiliğinden Yayılan
► Akışkan Yapıya Sahip
► Yüksek Yapışma Gücü
► Kolay Uygulanır
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Gri
> Bayındırlık Poz No: 04.613/3C

• Yaya trafiğine maruz kalan alanlarda, çimento esaslı yüzeyler ve beton yüzeyler üzerine, zemin kaplama malzemelerinin döşenmesinden önce (seramik, pvc, halı, parke gibi) düzgün ve homojen, yüzey kalitesi yüksek bir zemin oluşturulmasında kullanılır.
• İç mekanlarda, yatay yüzeylerde 3 – 10 mm arasındaki bozuklukların tesviyesinde kullanıma uygundur. Kuru agrega ilavesi ile 10 – 30 mm arası yüzey bozukluklarında da kullanılabilir.

• Kuru agrega ilavesi ile 30 mm’ye kadar yüzey bozukluklarının tesviyesinde kullanılır.
• Yüksek yapışma ve yüzey direncine sahiptir.
• Çatlama ve ayrışma yapmaz.
• Eğilme ve basınç dayanımı yüksektir.
• Kendiliğinden tesviyelenerek düzgün ve pürüzsüz bir yüzey oluşturur. Kolay hazırlanır ve uygulanır.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yüzey kuru, temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı, yağ, kir veya yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli, harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Uygulama, genleşme ve rötre çatlaklarının önüne geçmek adına 4m x 4m anolar halinde yapılmalıdır. Derinliği 3 cm’den fazla olan yüzey hatalarının tamiri, 6 – 8 saat önce akışkan Termatect Grout tamir harçları ile yapılmalıdır. Yüzey temizliğinden sonra, yapışma mukavemetinin artırılması ve yüzey emiciliğinin dengelenmesi için yüzey Termatect astar ile tek kat olarak astarlanmalı ve 1 – 2 saat kurumaya bırakılmalıdır. Brüt beton yüzeylerde uygulamaya geçilmeden önce yapışma mukavemetinin artırılması için yüzey Termatect brüt beton astarı ile tek kat olarak astarlanmalı ve minimum 3 saat kurumaya bırakılmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
25 kg 8005 Terma Floor Self Hazır Zemin Tesviye Şapı (3 – 10 mm), yaklaşık 5 – 5,5 It temiz su içine yavaşça katılarak, tercihen düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırlanan harç 2 – 3 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1 – 2 dakika karıştırılarak kullanılır. Kaptaki karışım yaklaşık 30 – 35 dakika içerisinde tüketilmelidir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Ürün uygulaması tamamlandıktan sonra, kuruma süresine bağlı kalarak, uygun kaplama malzemeleriyle kaplanmalıdır. 10 – 30 mm arasındaki kalınlık için ağırlıkça %20 olacak şekilde 0 – 4 mm boyutunda agrega ilave edilmelidir. (25 kg ambalaj için yaklaşık 5,0 kg) 8005 Terma Floor Self yüzey düzeltme şapı, Termatect astar uygulanmış yüzeye dökülerek, kendiliğinden yayılması beklenmelidir. Düz bir mala ve ano yardımıyla 3 – 10 mm arasında kalınlık ayarlaması yapılmalıdır. Uygulama esnasında, ürünün içinde, hava kabarcığı kalmaması ve yayılma işleminin kolaylaşması için kirpi rulo veya çivili ayakkabı kullanılmalıdır. Karışım ardından 15 dakika içerisinde zemine uygulama yapılmış olmalıdır.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.