7007 Epoksi AnkrajEpoksi Ankraj Macunu

7007

Epoksi reçine esaslı, İki bileşenli, korozyona karşı çok dayanıklı, civataların ve demirlerin betona, kayaya yada duvara ankrajlanmasında kullanılan bir epoksi ankraj ve montaj harcıdır.

► Epoksi Reçine Esaslı
► Vibrasyona Dayanıklı
► Akışkanlık Özelliği
► İç ve Dış Mekanlarda
► Yüksek Dayanım
► Solventsiz

> Ral
> Bayındırlık Poz No: 04.613/8E

• Yük taşıyıcı satıhlarda, makine temellerinde, makine montaj ve kolon altı plakaları, kompresör, yüksek devirli türbin, vinç raylarının montajında, dinamik yüklere, sürtünme ve darbeye dayanıklı kaplama, onarım, dolgu ve yatay çatlak tamir malzemesi olarak depo ve yükleme alanlarında, endüstriyel zeminlerde, hava alanı, pist ve apronlarında, köprü mesnetlerinde kullanılır. İç ve dış mekanlarda, yatay yüzeylerde kullanıma uygundur.

• Kimyasal etkilere karşı yüksek dayanımlıdır.
• Uygulandıktan kısa süre sonra yüksek dayanım kazanır.
• Dinamik yüklere karşı yüksek mukavemeti vardır.
• Yüksek aşınma direncine ve mekanik mukavemete sahiptir.
• Kuru ve temiz birçok yüzey tipinde mükemmel aderans sağlar.
• İçerdiği özel dolgular sayesinde karışımı ve uygulaması kolaydır.
• Solvent içermez, çevre dostudur.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yüzey kuru, temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı, yağ, kir veya yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli, harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Betonun minimum 28 gün kürlenmiş olması şarttır. Betonun basınç mukavemeti minimum 25 N/mm² olmalıdır. Uygulamadan önce zeminin tamamen kuru olmasına dikkat edilmelidir. Betonun nem oranı maksimum %5 olmalıdır. Malzeme ile temas edecek tüm metal plaka ve açıkta kalmış donatılar uygun bir şekilde kumlanmalı, bu işlemi takip eden 4 saat içinde yüzey uygun bir astar ile astarlanmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
7007 Ankraj Macunu, iki bileşen halinde uygun miktarlarda ambalajlanmıştır. B bileşeni (sertleştirici), A bileşeninin (epoksi reçine) üzerine ilave edilerek, 400 – 600 dev/dk’lık karıştırıcı uçlu matkap ile 1 – 2 dakika karıştırılmalıdır. Bileşenler doğru karışım oranlarında ambalajlanmıştır. Ürünün bir kısmı kullanılacak ise bu orana dikkat edilmelidir.

c) Uygulama Yöntemi:
Ürün akışkan kıvamdadır ve dökülerek uygulanır. Mala veya spatula ile yayılarak şekillendirilir. Geniş plakaların altına yapılacak dolgularda döküm tek taraflı yapılmalı ve hava ceplerinin oluşmamasına dikkat edilmelidir. Döküm yapıldıktan sonra malzeme şişlenerek havasını atmasına yardımcı olunmalıdır. Malzemenin yayılma özelliğinden dolayı, doldurulacak boşluk etrafı kalıplanmalıdır. Kalıp kenar ve ek yerleri iyice kapatılmalıdır. Kürlenmeyi takiben kalıpların kolayca sökülebilmesi için temas eden kısımların kalıp ayırıcı ile kaplanması uygun olur. Malzemenin döküleceği taraftaki kalıp genişliği 50 mm’den fazla olmamalıdır. Rahat ve sürekli akışkanlık için malzemenin minimum 150 – 200 mm yükseklikten dökülmesi uygundur. Malzemenin taban plakasının altı ile tam bir temas sağlaması, arada hava boşluğu kalmaması için başlık uygulama süresince sabit tutulmalı, uygulama mümkünse kesintisiz yapılmalı, bunun için de karışım miktarları önceden hesaplanmalıdır.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.