8003 Terma Kür HCBeton Kür Hidrokarbon

8003

Hidrokarbon reçine esaslı, şeffaf amber, sarı renkli, betonda hızlı su kaybını önleyen, solvent bazlı sıvı kür malzemesidir. Oluşturduğu film tabakası ile taze betonun bünyesindeki suyun buharlaşmasını engelleyerek yüzeydeki rötre çatlaklarını azaltır.

► Hidrokarbon Esaslı
► Şeffaf
► Düşük Viskoziteli
► Silikat Esaslı
► Solvent Bazlı
► Parlatıcı

> Sarı
> Bayındırlık Poz No:

• Aşınma direnci gerektiren ve tozuma yapmaması gereken depolama alanları, üretim tesisleri, soğuk depo alanları, uçak hangarları, açık-kapalı otopark, endüstriyel zeminler, rıhtımlar ve mağazalar gibi tüm mekanlarda kullanılır. İç ve dış mekanlarda, yatay yüzeylerde kullanıma uygundur.

• Uygulama yapılan beton yüzeyin kimyasal dayanımını ve aşınma dayanımı arttırır.
• Uygulama yapılan beton yüzeyin tozumasını azaltır.
• Sertleşme sırasında taze betonun su kaybını azaltır.
• Yüzeydeki kirlerin betona sızmasını engeller, temizliği kolaylaştırır.
• Renksizdir, uygulama yüzeyi beton görünümünü kaybetmez.
• Kullanıma hazırdır, hızlı ve kolay uygulanır.
• Solvent bazlıdır.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Taze Beton: Son kat perdahlama işleminden sonra yüzeyin, üzerinde yürünebilecek dayanıklılığa ulaşması gerekmektedir. Beton kalitesi minimum C20/25 sınıfında olmalıdır.
Sertleşmiş / Eski beton: Yüzey temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı; yağ, kir veya çimento şerbeti, yüzey suyu gibi yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli; harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Derinliği 1 cm’den fazla olan yüzey hatalarının tamiri, 6 – 8 saat önce Termatect Yapısal Tamir Harcı veya Termatect Grout tamir harçları ile yapılmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey üzerinde kür malzemesi, epoksi, akrilik kaplama, asfalt gibi malzemeler varsa uygulama yapılmamalıdır. Sertleşmiş/eski beton yüzey, 150 – 300 devir arasında 150 – 200 gridlik kumlama taşı ile zayıf ve yabancı katmanlardan arındırılmalıdır. Estetik bir görüntü için bu işlem tüm yüzeye homojen bir şekilde yapılmalıdır. Tüm toz, kir, gevşek malzemeler uygulama öncesinde fırça ve/veya vakumlu süpürge ile tamamen uzaklaştırılmalıdır.

b) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Taze Beton: Son kat perdah uygulamasının hemen ardından, yüksek hacimli ve düşük basınçlı püskürtme ünitesi yardımıyla tüm yüzey taranarak uygulama yapılmalıdır. Malzemenin yüzeyde ıslak bir tabaka oluşturması önemlidir. Bu, yüzeyin malzeme ile tam olarak doyurulmuş olup olmadığını gözlemlemek için gereklidir. Malzeme jelleşmeye ve kayganlaşmaya başladığında (20 – 40 dakika sonra), kayganlığı azaltmak için malzeme düşük basınçlı püskürtme su ile hafifçe ıslatılmalı ve 10 – 20 dakika boyunca malzeme yumuşak kıllı fırça ile yüzey içerisine penetre olacak şekilde işlenmelidir. Jelleşme sonrası yüzey durulanmalı ve fazla malzeme gelberi çekpas yardımı ile yüzeyden uzaklaştırılmalıdır.
Sertleşmiş Beton: Yüksek hacimli ve düşük basınçlı püskürtme ünitesi yardımıyla tüm yüzey taranarak uygulama yapılmalıdır. Malzemenin yüzeyde ıslak bir tabaka oluşturması önemlidir. Bu, yüzeyin malzeme ile tam olarak doyurulmuş olup olmadığını gözlemlemek için gereklidir. Hızlı kuruma (zemin tarafından hızlı emilim) gözlemlenirse bir kat daha uygulama yapılmalıdır. En yüksek penetrasyonu sağlamak için jelleşme süresi (20 – 40 dakika) tamamlanmadan uygulamanın sonlandırılması gerekmektedir. Jelleşme sonrası yüzeyde homojen bir görüntü oluşmamışsa, su püskürtücü ile hafifçe ıslatılmalı ve 10 – 20 dakika daha yüzeye penetre olacak şekilde yeniden işlenmelidir. Bu işlemden sonra yüzey bol su ile durulanmalı ve fazla malzeme gelberi vakum veya gelberi çekpas yardımı ile yüzeyden uzaklaştırılmalıdır. Yüzey parlaklığı yoğun trafik ve kullanım sonucu oluşacağından hiçbir işlem uygulanmadığı takdirde parlaklık 3 – 6 ay arasında oluşacaktır. Parlaklığın hemen olması istendiği durumlarda elmas cilalama pabuçları ile 2 kademeli parlatma uygulanmalıdır; 1. kademe 800 gridle, 2. kademe 1500 gridle yapılmalıdır.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.