7003-01 GroutechGrout Harcı

7003

Çimento esaslı, tek bileşenli, rötresiz, plastik kıvamda, yüksek mukavemetli kendinden yerleşen ince/kalın grout harcıdır.

► Çimento Esaslı
► İç ve Dış Mekanlarda
► Yüksek Yapışma Gücü
► Suya ve Dona Dayanıklı
► Kolay Uygulanır
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Gri
> Bayındırlık Poz No: 04.613/3C

• Çelik ve prefabrik yapılarda, makine ve vinç temellerinde, temel soketlerinde, perde duvarlarda, kolon başlıklarında, çelik kolonların temele montajında kullanılabilir. Demiryolu yatakları, prekast yapı kolonları, beton ankrajları, mesnet plakaları, gaz ve buhar türbinleri, jeneratörler, kompresörler, pres ve torna tezgahları, sondaj makineleri montajında, her türlü boşluk, delik ve açıklığın doldurulmasında kullanılır. İç ve dış mekanlarda, yatay yüzeylerde kullanıma uygundur.

• Akışkan özelliğinden dolayı kendiliğinden yerleşir.
• Yüksek aşınma direncine ve mekanik mukavemete sahiptir.
• Rötre yapmaz.
• Sülfat ve klorür iyonları içermez.
• Çarpma ve titreşime dayanıklıdır.
• Suya ve dona karşı dayanıklıdır.
• Kolay hazırlanır ve uygulanır.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yüzey kuru, temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı, yağ, kir veya yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli, harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Uygulama eski beton yüzeye yapılacaksa, yüzey su birikintisi oluşturmadan nemlendirilmelidir. Metal yüzeyler temiz, passız, yağdan arındırılmış olmalı, pullu görüntüye sahip olmamalıdır. Kullanılacak kalıp sıkıca sabitlenmiş, temiz ve sızıntıya sebep olmayacak şekilde hazırlanmalıdır. Her türlü uygulamada zeminde birikmiş su olmamasına dikkat edilmelidir. Yüzeyden suyu uzaklaştırmak için gerekirse basınçlı hava kullanılmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
4,5-5 It suya 25 kg’lık torba içindeki tozun ilk olarak yarısı ilave edilir ve düşük devirli (400 – 600 dev/dk) bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Daha sonra tozun geri kalan kısmı eklenir ve en az 5 dakika karıştırmaya devam ederek 12,2 It bir harç elde edilir.

c) Uygulama Yöntemi:
7003-01 Groutech hazırlanan kalıbın bir tarafından, hava kabarcıkları oluşturmayacak şekilde dökülmelidir. (Hava kabarcığı içeren harç yüzeye tam temasla bağlanmaya engel olacaktır.) Taban plakası uygulaması yapılırken, harcın akıcılığının sağlanması için belirli bir yükseklikten döküm yapılmalıdır. (Maksimum performans sağlanabilmesi için harcın 15 dk. içinde tüketilmesi önerilir.) Prekast beton elemanları bağlanması ve sabit mesnet uygulamalarında maksimum 6 cm kalınlık önerilir. Demir veya tahta bir çubukla harcın girmesi zor yerlere ulaştırılması sağlanmalıdır. Uygulama sınırı 1-20 mm.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.