6005 Epoksi PrimerEpoksi Astar

6005

Epoksi reçine esaslı, iki bileşenli, solventsiz, mineral yüzeyler için film oluşturma özelliğine sahip bir epoksi zemin astarıdır. Epoksi esaslı zemin kaplama ve boya malzemeleri öncesinde astar amacı ile kullanılabilir.

► Epoksi Reçine Esaslı
► Düşük Viskoziteli
► Penetrasyon Kabiliyeti
► İç Mekanlarda
► Yatay Yüzeylerde
► Solvent İçermez

> Ral
> Bayındırlık Poz No:

• Temel olarak epoksi zemin kaplamalarından önce çimento esaslı şap ve beton yüzeylerde astar malzemesi olarak kullanılır. İç mekanlarda, yatay yüzeylerde kullanılır.

• Düşük viskozitelidir; yüzeydeki kılcal boşluklara kolayca nüfuz eder.
• Epoksi zemin kaplamalarının yüzeye daha sağlam ve boşluksuz yapışmasını sağlar.
• Penetrasyon kabiliyeti yüksektir.
• Yüksek yapışma kuvvetine sahiptir.
• Mekanik etkilere dayanımı yüksektir.
• Solvent içermez, çevre dostudur.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yüzey kuru, temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı; yağ, kir veya yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli; harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Yüzeyde astar uygulamasından önce yüzey aşındırıcı ekipmanlar (shotblast, rototiger vb.) kullanılarak uygulama yüzeyinin üst katmanında açık gözenekli bir yapı oluşturulmalıdır. Oluşan tozuma endüstriyel süpürge yardımıyla temizlenmelidir. Aşındırılan beton yüzeyin basınç dayanımı minimum 25 N/mm² ve çekme dayanımı minimum 1,5 N/mm² olmalıdır. Uygulamadan önce yüzey rutubetini, bağıl nemi ve çiy noktası gerekliliklerinin sağlandığından emin olunmalıdır. Aksi takdirde yüzeyde oluşacak karbonasyon reaksiyonu sonucunda üründen istenilen performans kriterlerine ulaşılamaz. Yüzeyin nem içeriği maksimum %4 olmalıdır. Bağıl nem maksimum %80 olmalıdır. Uygulama öncesinde ve sonrasında yoğuşma oluşumunu engellemek amacıyla çiy noktası +3°C’nin üstünde olmalıdır. Yeni beton yapılar minimum 28 gün boyunca kurumaya bırakılmalıdır. Derinliği 1 cm’den fazla olan yüzey hatalarının tamiri, 6 – 8 saat önce Termatect Epoksi Tamir Harcı veya Termatect Grout Harcı yapılmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
6005 Epoksi Primer, iki bileşen halinde uygun miktarlarda ambalajlanmıştır. Her bileşen önce kendi içinde karıştırılır. B bileşeni (sertleştirici), A bileşeninin (epoksi reçine) üzerine ilave edilir. 300-400 dev/dk’lık karıştırıcı uçlu matkap ile homojen bir kıvam elde edilinceye kadar 3-4 dakika karıştırılır. Daha sonra karışımın tamamı temiz bir kaba alınır ve tekrar karıştırılır. Ürünün bir kısmı kullanılacaksa bu karışım oranlarına dikkat edilmelidir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Karışımı hazırlanmış 6005 Epoksi Primer yüzeye dökülerek, eksiz bir katman oluşana kadar rulo ya da mala yardımı ile uygulanmalıdır. Yüzeyin gözeneklilik derecesine göre 2. kat 6005 Epoksi Primer uygulanmalıdır. Astar uygulamasından sonra Termatect Epoksi Self Leveling zemin uygulaması yapılacak ise 0,5 — 0,7 mm boyutlarında kuvars ya da silis kumu ile köreltme yapılabilir.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.