3002 İzo CoatTek Bileşenli Su Yalıtım Malzemesi

3002

Tek bileşenli, çimento esaslı, su geçirimsizliği sağlayıcı kimyasal katkılar içeren, su yalıtım harcıdır.

► Çimento Esaslı
► Tek Bileşenli
► Polimer Takviyeli
► Yüksek Yapışma Gücü
► İç ve Dış mekanlarda
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Gri
> Bayındırlık Poz No:

• Bodrum duvarlarında, su tankları gibi yerlerde kullanıma uygundur. İç ve dış mekanlarda, yatay ve düşey yüzeylerde kullanılır.

• Yüzeyin pozitif yönden gelen su basıncına dayanım göstermesini sağlar.
• Yüksek yapışma gücüne sahiptir.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yapıların su ile temas eden çimento esaslı yüzeylerinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parçacıklar olmamalıdır. Yüzeydeki demir ve tahta takozlar çıkarılıp, oluşan boşluklar Termatect Tıkaç Harcı veya Termatect Yapısal Tamir Harcı ile doldurulmalı, köşe ve kenarlara en az 4 cm yarıçapında pah yapılmalıdır. Uygulama yüzeyi iyice ıslatılıp ıslak/kuru hale gelinceye kadar beklenmelidir. Uygulama sırasında kaplama malzemesi suyunu hemen kaybeder ve mat bir görünüş alırsa, yüzeyin yeterince ıslatılmadığı ya da hızlı kuruduğu anlaşılır. Bu gibi, havanın sıcak olduğu ya da malzemelerin rüzgarda kaldığı durumlarda yalnız ilk kat için malzemenin karışım suyu %10 artırılabilir.

b) Ürün Hazırlığı:
Uygun su miktarı, bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kabına boşaltılır. 3002 İzo Coat, yavaş yavaş ilave 400 – 600 devir/dak’lık bir karıştırıcı ile 3-5 dakika, homojen ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3-5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
3002 İzo Coat su yalıtım harcı, iki kat olacak şekilde fırça ile uygulanır. İlk kat tamamen kuruduktan sonra ikinci kat uygulama, birinci kat uygulamaya dik yönde olacak şekilde yapılır. Yalıtımın devamlılığını sağlamak için Termatect Tamir Harcı ile kenar ve köşe birleşim yerlerine pah yapılmalıdır. Pah yapılamadığı durumlarda kenar köşe birleşim yerleri gibi su geçirimsizlik açısından zayıf bölgelerde Termatect Bant uygulanmalıdır. Takip eden kat uygulamasının, bir önceki kat uygulamasından 12 saat veya daha sonra gerçekleşmesi durumunda uygulama öncesi yüzey tekrar nemlendirilmelidir.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.