1015 Performans 2KÇift Kompenantlı Granit Yapıştırıcısı

1015

S2 sınıfı çok esnek, iki bileşenli, yüksek performanslı, kayma özelliği azaltılmış, uzun çalışma süresine sahip, çimento akrilik esaslı yapıştırma harcıdır.

► Çimento Esaslı
► Yatay, Dikey Yüzeylerde
► Yüksek Yapışma Gücü
► Yoğun Yaya Trafiğine Uygun
► Çok Esnek
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Gri / Opak
> Bayındırlık Poz No: 04.013/1, 04.013/4

• Binaların dış cephelerine 30 m yüksekliğe kadar seramik, granit, porselen seramik, mermer gibi kaplama malzemelerinin güvenle yapıştırılmasında kullanılır. Dış cephelerde 15 m yükseğe kadar 60×60 cm’den, 30 m yükseğe kadar 40×40 cm ebadından büyük kaplama malzemelerinin uygulanmasında yapıştırma yönteminin yanında mekanik sabitleme ile desteklenmesi tavsiye
edilmektedir.
• İç ve dış mekanlarda, seramik, doğal taş, traverten, dekoratif tuğla, granit, porselen seramik, klinker, kotto gibi kaplama malzemelerinin yatay ve düşeyde beton, sıva, şap gibi yüzeyler üzerine uygulanmasında mükemmel sonuç verir.
• Yoğun yaya ve yük trafiğinin olduğu alışveriş-iş merkezleri, hastane, okul gibi mekanlarda kullanılır.

• Yüksek yapışma gücüne sahiptir.
• S2 sınıfı esneklik özelliği sayesinde ani ısı değişimleri sebebiyle oluşan yüzey gerilimlerine dayanıklıdır.
• Her türlü iklim koşullarına dayanıklıdır.
• Düşey yüzey uygulamalarında kayma yapmaz.
• Uzun çalışma süresine sahiptir.
• Kolay taraklanabilir.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yüzey, yapışmayı önleyecek kalıntılardan arındırılmalıdır. Yüzeyin kürünü almış ve sağlam olmasına dikkat edilmelidir. Uygulama yapılacak yüzeyde bozukluklar Termatect Tamir Harcı ile düzeltilmelidir. Anhidrit yüzeylerde Termatect Astar kullanılmalıdır. Seramik arkasındaki tozlu yüzey nemlendirilerek silinmelidir.

b) Ürün Hazırlığı:
25 kg Toz, 5 lt’lik sıvı bileşen üzerine yavaşça boşaltılmalı ve homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılmalıdır. Karışım düşük devirli mikser ile yapılmalıdır. Sıvı bileşene su 2-3 kg ilave edilmelidir. Hazırlanan harç, olgunlaşması için 5-10 dakika dinlendirilmelidir. Uygulamaya başlamadan önce 1-2 dakika tekrar karıştırılmalıdır. Daha iyi bir yapışma yüzeyi elde etmek için harç, malanın düz kısmı ile yüzeye yayıldıktan sonra karo ebadına uygun olarak seçilmiş malanın dişli kısmı ile taraklanmalıdır. Dış cephe uygulamalarında kombine yapıştırma yöntemi tercih edilmelidir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Malanın düz tarafı ile uygulama yüzeyine 1 mm kalınlığında 1015 Performans 2K tabakası tatbik edilir. Açık bekletme süresi olan 30 dakika içinde kaplanabilecek büyüklükteki alana 1015 Performans 2K , malanın dişli tarafı ile üniform kalınlık elde edilecek şekilde tek yönde çekilir. Kalınlıkları farklı seramiklerin veya granitlerin yapıştırılmasında uygulama yüzeyindeki bozuklukları kapatmak amacıyla her seramiğin ya da granitin altına 1 mm kalınlığında harç sürülmesi önerilir. Seramikleri veya granitleri yerine uygularken yapıştırma harcına tamamen temas etmesini sağlamak için, seramik ya da granit harcın içinde yüzdürülür. Uygun seramik veya granit ebadına göre tavsiye edilen derz aralığı bırakılarak uygulama tamamlanır. Bırakılan derz aralıklarının doldurulması için Termatect Derz Dolguları kullanılmalıdır. Derzlerin fugalanmasına yaklaşık 24 saat sonra geçilebilir.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.