1002 ExtraFayans & Seramik Yapıştırıcısı

1002

Kayma özelliği azaltılmış, uzun çalışma süresine sahip, çimento esaslı, küçük ve orta boyutlu fayans ve seramik yapıştırma harcıdır.

► Çimento Esaslı
► Yatay, Dikey Yüzeylerde
► İç ve Dış Mekanlarda
► Kolay Taraklanır
► Yüksek Yapışma Gücü
► Düşük Sarfiyatlıdır

> Gri / Beyaz
> Bayındırlık Poz No: 04.013/1

• İç ve dış mekanlarda,
• Yatay ve düşey yüzeylerde,
• Su emme oranı %3’ün üzerindeki küçük ve orta ebatlı yer ve duvar seramiği, mozaik ve benzeri malzemelerin yapıştırılmasında kullanılır.
• Fayans, seramik, banyo gibi yerlerde yapıştırılmasında kullanılır.

• Kolay uygulanır.
• İşleme süresi uzundur, zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar.
• Yapıştırılan plakaların uzun süre düzeltilmesine imkan sağlar.
• Suya ve dona dayanıklıdır.
• Yüksek stabilite sağlar, düşey uygulamalarda sarkma yapmaz.
• Yukarıdan aşağı döşeme imkanı sağlar.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Uygulama yüzeyinin sağlam, kuru, taşıyıcı, tozsuz ve temiz, aynı zamanda terazisinde olmasına dikkat edilmelidir. Yüzey, aderansı zayıflatacak her türlü yağ, gres, pas ve parafin kalıntılarından iyice temizlenmeli ve yüzeyde gevşek parça-cıklar olmamalıdır. 5 ila 20 mm derinliğindeki bozuk yüzeyler, iki gün önceden Termatect Tamir Harçları ile tamir edilmelidir. Uygulanacak yüzeyin sıcaklığı +25˚ C’nin üstünde ise yüzey nemlendirilmelidir.

b) Ürün Hazırlığı:
Uygun su miktarı, bir ölçek yardımıyla temiz karıştırma kabına boşaltılır. 1002 Extra, yavaş yavaş ilave edilerek 400-600 devir/ dak.’lık bir karıştırıcı ile 3-5 dakika, üniform ve topaksız bir karışım elde edilinceye kadar karıştırılır. Yaklaşık 3-5 dakika dinlendirilip tekrar 30 saniye karıştırıldıktan sonra malzeme kullanıma hazır hale gelir.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Malanın düz tarafı ile uygulama yüzeyine 1 mm kalınlığında 1002 Extra tabakası tatbik edilir. Açık bekletme süresi olan 30 dakika içinde kaplanabilecek büyüklükteki alana 1002 Extra, malanın dişli tarafı ile üniform kalınlık elde edilecek şekilde tek yönde çekilir. Kalınlıkları farklı fayansların veya seramiklerin yapıştırılmasında, uygulama yüzeyindeki bozuklukları kapatmak amacıyla, her fayansın yada seramiğin altına 1 mm kalınlığında harç sürülmesi önerilir. Fayansları veya seramikleri yerine uygularken 1002 Extra’nın tamamen temas etmelerini sağlamak için, fayans yada seramik, harcın içinde yüzdürülür. Uygun fayans veya seramik ebadına göre tavsiye edilen derz aralığı bırakılarak uygulama tamamlanır. Bırakılan derz aralıklarının doldurulması için Termatect Derz Dolgu’ları kullanılmalıdır. Derzlerin fugalanmasına yaklaşık 24 saat sonra geçilebilir.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.