8008 Epoksi TextureEpoksi Self Leveling, Portakal Desenli

8008

Epoksi reçine esaslı, iki bileşenli, solventsiz, portakal kabuğu görünümünde (Tekstürlü) tiksotropik zemin kaplama malzemesidir.

► Epoksi Reçine Esaslı
► İki Bileşenli
► Tekstürlü
► Dekoratif
► Kaydırmaz Yüzey
► Solvent İçermez

> Ral
> Bayındırlık Poz No: 04.379/H04

• Çok katlı ve yer altı otoparklar, depolama alanları, bakım hangarları gibi orta — ağır mekanik etkilere maruz kalan mekanlarda; kimyasal üretim tesisleri, laboratuvarlar gibi kimyasallara dayanımın istendiği mekanlarda; yaya yürüme alanlarında kaydırmazlığın gerekli olduğu, kolay bakım ve temizliğin önemli olduğu mekanlarda ve güneş ışığına maruz kalmayan mekanlarda kullanılır. İç mekanlarda, yatay yüzeylerde kullanılır.

• Tekstürlü yüzeyi sayesinde kaydırmazlık özelliği arttırılmıştır.
• Mekanik etkilere dayanınnı yüksektir.
• Kimyasal dayanınnı yüksektir.
• Sıvı geçirimsizdir.
• Geniş renk seçeneği ve tekstürlü yüzeyi sayesinde estetiktir.
• Uzun ömürlüdür ve temizliği kolaydır.
• Solvent içermez, çevre dostudur.

a) Yüzey Ha­zır­lı­ğı:
Yüzey kuru, temiz, sağlam ve tozdan arındırılmış olmalı; yağ, kir veya yapışmayı engelleyici malzemeler yüzeyden temizlenmeli; harç, çimento kalıntıları gibi maddeler kazınmalıdır. Yüzeyde astar uygulamasından önce yüzey aşındırıcı ekipmanlar (shotblast, rototiger vb.) kullanılarak çimento üst katmanında açık gözenekli bir yapı oluşturulmalıdır. Oluşan tozuma endüstriyel süpürge yardımıyla temizlenmelidir. Aşındırılan beton yüzeyin basınç dayanımı minimum 25 N/mm² ve çekme dayanımı minimum 1,5 N/mm² olmalıdır. Uygulamadan önce yüzey rutubetini, bağıl nemi ve çiy noktası gerekliliklerinin sağlandığından emin olunmalıdır. Aksi takdirde yüzeyde oluşacak karbonasyon reaksiyonu sonucunda üründen istenilen performans kriterlerine ulaşılamaz. Yüzeyin nem içeriği maksimum %4 olmalıdır. Bağıl nem maksimum % 80 olmalıdır. Uygulama öncesinde ve sonrasında yoğuşma oluşumunu engellemek amacıyla çiy noktası +3°C’nin üstünde olmalıdır.

b) Ürün Hazırlığı:
8008 Epoksi Texture, iki bileşen halinde uygun miktarlarda ambalajlanmıştır. Her bileşen önce kendi içinde karıştırılır. B bileşeni (sertleştirici), A bileşeninin (epoksi reçine) üzerine ilave edilir. 300 – 400 dev/dk’lık karıştırıcı uçlu matkap ile homojen bir kıvam elde edilinceye kadar 3 – 4 dakika karıştırılır. Daha sonra karışımın tamamı temiz bir kaba alınır ve tekrar karıştırılır. Ürünün bir kısmı kullanılacaksa bu karışım oranlarına dikkat edilmelidir. Yeni beton yapılar minimum 28 gün boyunca kurumaya bırakılmalıdır. Derinliği 1 cm’den fazla olan yüzey hatalarının tamiri, 6 – 8 saat önce Termatect Epoksi Tamir Harcı ya da Termatect Grout Harcı ile yapılmalıdır. Yüzey temizliğinden sonra, yapışma mukavemetinin artırılması ve yüzey emiciliğinin dengelenmesi için Termatect Astar ile yüzeyin durumuna bağlı olarak tek ya da çift kat olarak astarlanmalıdır. Yüzeyin gözenekliliği ve yapısına göre dolgu ilavesi ile zemin tesviye işlemi yapılabilir. %10’a kadar nemli olan yüzeylerde ise Termatect Astar ile uygulanmalıdır, aksi takdirde uygulama yapılmamalıdır.

c) Uy­gu­la­ma Yön­te­mi:
Karışımı hazırlanmış 8008 Epoksi Texture yüzeye dökülerek, taraklı mala yardımı ile yayılmalıdır. Kısa tüylü rulo ya da mercan rulo ile birbirine dik şekilde üzerinden geçilerek, tekstürlü kaplamanın yüzeyde eksiz bir katman oluşturmasına dikkat edilmelidir. Kaydırmaz, köreltilmiş yüzey elde etmek için yukarıdaki uygulamaya alternatif olarak 8008 Epoksi Texture’nin içerisine, 0,1 — 0,5 mm kuvars / silis dolgu eklenmelidir. Önerilen dolgu miktarı için lütfen Tüketim/Sarfiyat tablosuna bakınız.

İletişime Geçiniz...

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

“Sizlerden aldığımız güç ile üstün kalite ve üstün hizmet arayışı içinde olmaya devam edeceğiz.”

Terma Yapı Kimyasalları
San. Tic. Ltd. Şti.